sportmania echipament sportiv    
         

 
 
   
Login | Inregistrare 08:00:00 2018-04-30 CUM POȚI SĂ FACI ANTRENAMENTUL MAI EFICIENT? ---------09:00:00 2017-07-19 Invatarea prin descoperire .partea 2 ---------21:00:00 2017-07-18 Găndire rapidă versus găndire lentă. ---------10:00:00 2017-07-17 Invatarea prin descoperire .partea 1 ---------10:00:00 2017-07-16 Antrenorul, un adevărat OXIMORON. ---------  

Sondaj

Cine influenteaza negativ calitatea fotbalului din Liga a IV-a Elite

Calendar evenimente

« Junie 2018 »
Dum Lun Mar Mie Joi Vin Sam
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30 

10:00:00 2017-07-16

Antrenorul, un adevărat OXIMORON.

 

Stimați antrenori : A fi oximoron (figură de stil care combină doi termeni contradictorii. Ex: altruist – egoist)

 Nu suntem cu toții altruiști-egoiști ca antrenori?

 Cel care dorește să-și asigure binele altora și-a asigurat deja propriul bine .- Confucius

În timp ce fluierul se aude  în ceața care persistă, antrenorul își strânge pumnul cu satisfacție. Echipa lui tocmai a bătut și știe cât de importantă este această victorie în schimbarea mentalității unei întregi școli. Știe că acest lucru începe să creeze o reputație în cadrul comunității. El știe că acesta este un alt pas înainte spre construirea unui campion. Știe că băieții vor urma fiecare cuvânt în momentul în care se desfășoară sezonul.

Acesta este modul în care m-am simțit când echipa mea a luat acasă un trofeu cucerit la un turneu de pregătire desfășurat înaintea începerii campionatului. Dacă mă uit sincer în spate, mi-am dorit trofeul pentru mine. Am vrut ca acest trofeu să completeze lacunele de nesiguranță pe care le-am avut în calitate de antrenor tânăr. Am vrut ca trofeul să valideze metodologia mea de instruire. Am vrut să câștig pentru că am urât să pierd. Această victorie, eram sigur, era despre mea și a triumfului meu. Eu, eu și eu...

Căpitanul ridică trofeul cu sudoarea care îi picura pe frunte. Foarte multe, felicitări, îmbrățișări și zâmbete. Acești adolescenți și-au câștigat victoria și au făcut-o împotriva valului istoric. Ei au bătut mingea, au fost curajoși în atacurile lor și eficienți în apărare. Ei se vor întoarce la școală luni, cu mândrie și cu recunoaștere pentru un turneu bine jucat. Au fost mulțumiți.Multe victorii și înfrângeri după acea zi, încă mai cred că mandatul principal al antrenorului este de a servi. Dar cred, de asemenea, că nu trebuie să ne negăm că antrenăm din motive egoiste. În modul meu bizar de vizualizare a activităților noastre, eu etichetez antrenorii ca altruiști - egoiști. Și cred că este OK. Mai mult decât OK.

Egoist: Preocupat în primul rând de propriul interes și de beneficiile proprii.

 Altruist: Devotat bunăstării celorlalți.

Știu, nu ar trebui să fiu egoist. Dar să presupunem că interesul meu este să fiu mai bun în meseria mea.Dacă aș vrea să învăț să fiu mai capabil, mai creativ și mai talentat? Ce se întâmplă dacă vreau să explorez lumea cu admirație, căutând cele mai bune practici din partea antrenorilor din și dincolo de sport? Ce se întâmplă dacă călătoresc în lumea digitală și fizică pentru a fi mai bine pregătit și a conduce în mod eficient? Dobândirea de abilități mă face mai angajat. Mi se poate oferi oportunități de a lucra cu cele mai bune echipe din zonă  sau țara mea sau poate din lume. Poate că beneficiile egoismului îmi permit să-mi susțin familia: să trăiesc ca educator și antrenor.Mi-ar plăcea ca mai mulți antrenori să fie egoiști. Mi-ar plăcea ca mai mulți antrenori să se îngrijească de propriile lor interese prin plasarea propriei lor dezvoltări ca o ordine ridicată de concentrare. Nu vă pot spune cât de mulți antrenori am întâlnit și care nu sunt suficient de egoiști în această privință.Fiecare om trebuie să decidă dacă va merge în lumina altruismului creativ sau în întunericul egoismului distructiv.- Martin Luther King, Jr.

Dar, hai să trecem linia egocentrică.

Starea în dezechilibru nu este bună. Sinele nostru egoist se dezvoltă singur și nu reușește să crească deloc. Când începem să antrenăm, trebuie să ajungem să înțelegem acest adevăr fundamental: Coaching-ul vizează dezvoltarea si educarea celorlalți.Dacă ne oprim la linia de egoism, suntem sortiți eșecului. Trebuie să traversăm această linie și să facem acest lucru în momentul în care suntem acuzați de sănătatea și bunăstarea tinerilor sportivi. Trebuie să ne îmbrățișăm sinele nostru oximoronic și să lăsăm altruismul să ne inspire.Altruismul este un devotament față de ceea ce este în interesul celorlalți. Coaching-ul constă în a fi un avocat pentru jucători. Este vorba despre plasarea câștigului și a pierderii în context. Este vorba despre a ajuta sportivii să stabilească obiective individuale în cadrul dinamicii echipei. Este vorba despre angajarea părinților. Este vorba de distracție atât de mult încât râsul devine contagios. Este vorba despre a transpira atât de greu încât dedicarea să devină un obicei.

 Nu există altruism. Nu există un act de genul unui act cu adevărat altruist. Întotdeauna suntem plătiți, într-un fel sau altul. Haha Lung

 Antrenorul echilibrat va conduce înainte pentru el însuși știind că acest lucru îi va servi jucătorilor. El va fi un adevărat oximoron.  Va fi altruist - egoist.Dacă găsesc echilibru, data viitoare când câștig un joc , voi vedea fiecare jucător pe teren ca jucător al meu. Voi simți compasiune pentru cei cu mai puține puncte. Voi lua în considerare antrenorul opus ca aliat într-o încercare de a promova acest sport și de a insufla valorile pe care le împărtășim. Îi voi mulțumi cu sinceritate arbitrului pentru serviciul acordat sportivilor noștri.

Egoist, mă voi simți bine.

Altruist, voi veghea ca jucătorii sa se simtă minunat.

Și mă voi întoarce la terenul de antrenament ca oximoron, gata să preia următoarea provocare în călătoria noastră de dezvoltare.

Sursa http://tovoacademy.com

Afisari: 707

Articol adaugat de: fotbaljuniori.ro

Trimite mai departe: Bookmark and Share
 

Fotbal juniori clasamente rezultate